Invent

Verkiezingen


Ondanks de crisis en het daardoor afhaken, of sterk bezuinigen, van  verschillende gemeenten op huldigingen en verkiezingen, ben ik van mening dat ik door moet gaan met deze sportverkiezing. Het concept is bewezen en staat als een huis; inmiddels neem ik de organisatie, sinds 2005 solo, voor de 18e keer voor mijn rekening.

Sinds 15 januari 2010 vindt dit evenement plaats onder de nieuwe naam Powerhouse Sport Awards. In de Van Dale staat ‘powerhouse’ omschreven als stuwende kracht of drijfveer en dat is het beslist voor mij. Maar ik hoop ook dat dat voor jullie genomineerde sporters uit de regio Bommelerwaard, de Langstraat en Land van Heusden en Altena geldt. To award wordt vanuit het Engels vertaald in vergunnen; en dat is zeker het geval. De titel wordt iedere genomineerde gegund, maar gaat naar degenen die het hoogste aantal punten weet te. vergaren Alle genomineerden krijgen vandaag overigens de speciale aandacht, een beker en de eeuwige roem.

Powerhouse Sport Awards; de naam moet nog een ingeburgerd worden, maar ook daar is aan gewerkt door de ontwikkeling van een logo en een website.

Uiteindelijk heeft de jurycommissie * bepaalt wie de titel in de wacht gaat slepen. Gewapend met informatie over alle genomineerden en voorzien van de Rules and Regulations die toegepast moeten worden, hebben zij de verantwoordelijke taak om de punten op hun persoonlijke lijst te zetten op zich genomen. Een belangrijke graadmeter is bijvoorbeeld het niveau; op welke trede van de sportladder staat de sporter/ploeg richting de top volgens NOC*NSF criteria. Ook de trainingsarbeid kan een goede indicator zijn.  Leeftijd in combinatie met het gehaalde niveau is dat ook. Net als de selectieprocedures, de concurrentie en deelname- dichtheid die de genomineerden onderweg naar hun prestaties tegenkwamen, verdient de aandacht van de jury.

Wie terug zou bladeren in de archieven van de verkiezingen ziet dat de talenten van vroeger de topsporters van nu zijn. Het lijstje van kampioenen op nationaal en zelfs meer dan gemiddeld, op internationaal niveau is indrukwekkend te noemen voor een dergelijk kleine regio. Ex winnaars c.q. genomineerden van de verkiezingen hebben plaatsgenomen in de jurycommissie; Debora Schoon, Marjolein Monsieurs, Koen Lankhaar, Joelle Vos, Nelson van der Pol, Gertine van Oord en Jenette Tolhoek.
Dit jaar zullen ook Yuri van Gelder en Jarno Boutkam toetreden tot het gilde van juryleden. Zij kennen allemaal de klappen van de sportzweep en kunnen dus in het bijzonder de prestaties van de dertig toppers in de zes categorieën beoordelen. Verrassend is te ‘ontdekken’ dat namen uit de allereerste verkiezingen, nu direct of indirect weer terug zijn.

Er komen altijd leuke reacties binnen van genomineerden. Blij en soms zelfs verrast dat zij in de top vijf beland zijn. Maar er is ook soms teleurstelling als je na de voorselectie alsnog afvalt. Sommige gaven aan dat dat wél een stimulans was om het in het nieuwe jaar nog beter te doen. In een feestelijke ambiance, onder dankzegging aan de sponsors zonder wie dit niet mogelijk zou zijn,  worden de winnaars bekend gemaakt worden.

Sponsors

Quotes

De korte tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent consectetur, arcu sit amet sollicitudin convallis, urna lorem ultricies felis, eu laoreet felis lorem in ligula.

MaxServ

Bekijk onze social media pagina's:

Scroll to top

Hit Counter provided by stethoscope reviews